+386 40 303 578

Dolnje Ležeče 19, 6215 Divača, Slovenija

Sledite nam
Zenja > Dogodki  > CELODNEVNA INTENZIVNA ŠOLA MOXANJA 9.3.2019 ob 9:00

CELODNEVNA INTENZIVNA ŠOLA MOXANJA 9.3.2019 ob 9:00

CELODNEVNA INTENZIVNA DELAVNICA MOXE
7 urni tečaj moksanja
Moksanje, je 4000 let stara metoda kitajske tradicionalne medicine. Omogoča nam fizično čutenje našega telesa in njegovih notranjih organov.
Najprej si bomo izmerimo stanje našega telesa z Aurografom. Seznanimo se z energijskim stanjem našega telesa. Vidimo našo auro, stanje čakr in delovanje naših notranjih organov.

Sledijo kratke osnove tradicionalne kitajske medicine (TKM) in njihove značilnosti. TKM je logična, sistematična in urejena ter podrejena humanitarnemu cilju – ohraniti ali povrniti zdravje. Prednosti TKM so celostni pristop, zgodnje odkrivanje bolezni, uč

Seznanimo se z zunanjimi boleznotvornimi dejavniki. Na tej osnovi se učimo uporabe mokse. Zunanji faktorji lahko povzročijo boleče sindrome. Izzovejo jih veter, hlad, vlaga in vročina.
inkovitost pri zdravljenju kroničnih bolezni, metode pa so neagresivne in poceni.
Kitajska medicina temelji na načelu, da naša vitalna energije qi potuje po nevidnih kanalih, t. i. meridianih. Moksibustija pomaga izboljšati pretok po meridianih. Kadar vdre mraz v meridiane, je pretok energije in krvi oviran, zaradi česar nastane bolečina in druge težave
Moksa je odličen način za dvig energije celega telesa. Naše počutje se izboljša.

Ko moksa tli ” vstopa v vse kanale (meridiane) in ureja 100 bolezni”.

Njena toplota prodira globoko v mišice. Dviguje nam imunski sistem, Moksanje pomaga pri številnih težavah. Moksamo lahko če imamo težave s sinusi (npr. sinuzitis), pljuči (pljučnice, bronhitisi …), ušesi (vnetja …), endometriozo, miomi, cistami, učinkovita je tudi pri urogenitalnih težavah, težavah z mehurjem, jajčniki in prostato, menstruacijo, PMS-om. Uporaba se svetuje tudi pri težavah z zanositvijo, saj je lahko eden od razlogov tudi zasluzenost jajčnikov in/ali maternice oz. manjko energije v tem predelu. Primerna je za preventivno zdravljenje kronične utrujenosti in za krepitev imunskega sistema, poleg tega omili ali celo zaustavi napredovanje kroničnih bolezni. Moksanje ublaži bolečine, ki nastanejo zaradi poškodb, bursitisa, kroničnega vnetja sklepov, kronično vnetih tetiv, artritisa in revme. Poleg tega sprošča napetost v mišicah ter omili akutne in degenerativne bolezni. Pomaga pri prebavnih težavah, kot so driska, zaprtost in vetrovi. V pomoč je pri zdravljenju težav z dihali, zlasti vnetij, astme in alergij. V rabi je pri prehladih, gripi, kožnih boleznih, slabi koncentraciji, izgubi spomina in težavah z nespečnostjo. Moksanje je uspešno tudi pri zdravljenju psihičnih motenj, kot sta depresija in tesnobnost.

Vse to se bomo naučili na tečaju in še več. Moksanje bo postalo nepogrešljivo pri vzdrževanju zdravja.

DATUM: 9.3.2019
KJE: Dolnje Ležeče 19 (Divača)

IZVAJALKA: Darja Mežan
Tečaj poteka od 9 do 17, vmes je 1 ura odmora. Cena: 95 EUR
Po prijavi, vam pošljemo podatke za nakazilo.

Obvezne prijave do zapolnitve mest na: matejci.sajnam@zenja.si ali na +386 (0)40 303 578

URNIK DOGODKOV

Sobota, 9.3.2019, od 9:00 do 17:00