+386 40 303 578

Dolnje Ležeče 19, 6215 Divača, Slovenija

Sledite nam
Zenja > Dogodki  > Meditacijski retreat z Grego Gregorcem, 5.4. do 7.4.2019

Meditacijski retreat z Grego Gregorcem, 5.4. do 7.4.2019

Meditacijski vikend retreat ja namenjen vsem, ki si želite spoznati svet meditacije ali pa obnoviti in utrditi svojo dosedanjo meditacijsko prakso. Meditacija je poznana v mnogih kulturah in duhovnih šolah kot učinkovito sredstvo samorazvoja in samouresničitve.

Meditacija nam pomaga, da uresničimo svoj polni potencial tukaj in sedaj, poglabljajoč se v svoje resnično sebstvo, ki ni pogojeno z umom, mislimi, čustvi in petimi čutili. Življenje posameznika, ki meditira je enostavno bolj polno, osmišljeno in osrečujoče, ker v večji meri ni pogojeno z zunanjimi potrditvami in okoliščinami.

Meditacija ima poleg vseh ostalih prednosti tudi znanstveno dokazane učinke na telo in duha:

– pomladitev in detoksikacija
– harmonizacija leve in desne možganske hemisfere
– okrepitev imunskega sistema
– rast kreativnosti in inteligence
– izboljšanje koncentracije
– krepitev optimizma in veselja do življenja
– ustvarjanja pristnega občutka povezanosti s seboj in drugimi…

V okviru meditacijskega retreata bomo prakticirali različne vrste meditacij, od začetnih pa do bolj naprednih. Dinamika meditacijskega retreata bo prilagojena potrebam skupine in posameznika. Poudarek bo na tišini, občutenju sebe v popolnosti, v predanosti in sprejemanju samega sebe skozi različne tehnike meditacij, ki vam bodo pomagale odstreti vašo resnično nepogojeno bit. Meditacija pomeni nedelovanje in prepuščanje. Edino na ta način lahko prava modrost prodre skozi nas. Tehnike meditacije pa so aktivni del in omogočajo, da se zgodi pasivni del- meditacija. Meditacija je samo pot, ti sam pa si na tej poti najvrednejši, brez tebe se meditacija ne zgodi.

V okviru meditacijskega retreata bom predstavil tudi učenje razsvetljenih mojstrov: Ramana Maharshi, Nisargadatta Maharaj, Robert Adams…

Meditacijski retreat je namenjen tako radovednim začetnikom, ki šele spoznavajo svet meditacije, kot tudi že izkušenim praktikantom.

Meditacije, ki jih bomo prakticirali:

– kvantna transmisija
– različne budistične meditacije
– joga nidra
– zazen meditacija in hoja
– aktivni rebirthing
– kundalini meditacija
– meditacija na različne simbole
– meditacija z mantro…

Meditacije in različne vaje bodo razporejene skozi ves dan. Čas po kosilu bo namenjen počitku, integraciji, in aktivnostim po vaši osebni izbiri.. Okolica nudi čudovito, neokrnjeno naravo in je zelo primerna za sprehode in stik z naravo. V bližini je tudi Rakov Škocjan, ki kar vabi, da se sprehodite in ga obiščete.

Lokacija:
Zenja (Vrelec življenja), Dolnje Ležeče 19, Divača

Apartmani in dvorana se nahajajajo na mirni lokaciji, približno 1,5 km od Škocjanskih jam in 100 metrov od Regionalnega parka Škocjanske jame. Parkirali boste lahko na brezplačnem parkirišču v sklopu nastanitve.

Vodja programa:
Grega Gregorec, ki se z različnimi oblikami meditacij ukvarja že 25 let, in ki so dosegle svoj najvišji izraz v kvantni transmisiji.

Kdaj: od petka 5.4.2019 do nedelje 7.4.2019 (začnemo v petek popoldne ob 17:00 uri in končamo v nedeljo ob 16:00 uri)

Prispevek: 190 evrov

Število prostih mest je omejeno. Prijave sprejemam do 8.2.2019 zaradi same organizacije retreata, oziroma do zasedbe prostih mest.

Cena vključuje 2 polna penziona (vegetarijanska prehrana) in vodenje programa.

Vse prijave in ostale informacije na 051/783-072 ali po e-pošti: grega.gregorec@gmail.com

URNIK DOGODKOV

Petek, 5.4.2019 do nedelje, 7.4.2019