+386 40 303 578

Dolnje Ležeče 19, 6215 Divača, Slovenija

Sledite nam
Zenja > Kundalini Joga

Kundalini Joga

z Monko Valetič Samsa od 19. septembra 2018

Septembra bomo v Zenji pričeli z vadbo Kundalini joge.

Beseda Joga pomeni združenje osebne zavesti s kozmično zavestjo, kjer jogi združi omejeni individualni Jaz z neskončnim Jazom.

Kundalini Joga je orodje za spreminjanje zavesti. Človeški um je potencialno neskončno kreativen, v praksi pa omejen s stopnjo posameznikove zavesti. Z povečevanjem zavestnosti premoščamo omejitve v življenju in s tem povečamo priložnosti in kapaciteto bivanja.

Z redno vadbo povečamo umske sposobnosti, okrepimo in oblikujemo telo in uravnovesimo njegovo delovanje, izpostavimo čustveno ravnovesje in pridobimo izkušnjo in zavedanje o naši pravi naravi.

V starih jogijskih izročilih je zapisano, da se z redno vadbo kundalini joge, med vsemi vrstami joge najhitreje dvignemo nad omejeno individualno zavest in spoznamo svojo pravo naravo – neomejeni Jaz. 22 let redne vadbe Hata joge prinese enake rezultate, kot 1 leto redne vadbe Kundalini joge.

Vsaka vadba Kundalini joge sestoji iz 4 segmentov in traja 1,5 h:
– Pranayama – dihalne tehnike. Z upočasnitvijo dihanja dosežemo izredne rezultate: umirimo um, pospešimo zdravljenje, okrepimo umske sposobnosti, povečamo občutljivost telesnih zaznav, jasnost vida…. Epifiza in hipofiza se uskladita in bitje se pripravi na stanje globoke meditacije.

– Mantranje – zavestna kontrole in usmerjanje Uma s pomočjo kreativne moči zvočnih vibracij. Mantre spreminjajo umske vzorce zaradi spreminjanja kemičnih reakcij v možganih. Z mantranjem zavestno kontroliramo in usmerjamo razpoloženje, čustva, počutje…

– Kryja – zaporedje jogijskih vaj, ki imočno dvigujejo energijo zavest našega bitja, krepijo telo, uravnovešajo delovanje žlez in živčevja, čistijo in uravnovešajo um in čustva.

– Meditacija v tišini.

Kundalini Joga je zahtevna vadba, zato težavnost in jakost vadbe gradimo postopoma.

Razpisali smo 3 termine vadbe , s pričetkom v septembru.
Torek ob 18:00h,
Četrtek zjutraj ob 6:00h
Četrtek ob 17.30h.

Enkrat mesečno bomo ob zori brezplačno izvajali jogijsko Sadano, ki traja 2,5h. Termine bomo še določili.
Po izročillu se Kundalini jogo vadi v belih oblačilih.

MONIKA VALETIČ SAMSA

Joga KUNDALINI inštruktor in izkušena poznavalka različnih tehnik za samozdravljenje in osebno rast