+386 40 303 578

Dolnje Ležeče 19, 6215 Divača, Slovenija

Sledite nam
Zenja > Joga

Joga

Beseda Joga pomeni združenje osebne zavesti s kozmično zavestjo, kjer jogi združi omejeni individualni Jaz z neskončnim Jazom.

Joga je orodje za spreminjanje zavesti. Človeški um je potencialno neskončno kreativen, v praksi pa omejen s stopnjo posameznikove zavesti. Z povečevanjem zavestnosti premoščamo omejitve v življenju in s tem povečamo priložnosti in kapaciteto bivanja.

Z redno vadbo povečamo umske sposobnosti, okrepimo in oblikujemo telo in uravnovesimo njegovo delovanje, izpostavimo čustveno ravnovesje in pridobimo izkušnjo in zavedanje o naši pravi naravi.

Vsaka vadba  joge sestoji iz 4 segmentov in traja 1,5 h:
– Pranayama – dihalne tehnike. Z upočasnitvijo dihanja dosežemo izredne rezultate: umirimo um, pospešimo zdravljenje, okrepimo umske sposobnosti, povečamo občutljivost telesnih zaznav, jasnost vida…. Epifiza in hipofiza se uskladita in bitje se pripravi na stanje globoke meditacije.

– Mantranje – zavestna kontrole in usmerjanje Uma s pomočjo kreativne moči zvočnih vibracij. Mantre spreminjajo umske vzorce zaradi spreminjanja kemičnih reakcij v možganih. Z mantranjem zavestno kontroliramo in usmerjamo razpoloženje, čustva, počutje…

– Kryja – zaporedje jogijskih vaj, ki imočno dvigujejo energijo zavest našega bitja, krepijo telo, uravnovešajo delovanje žlez in živčevja, čistijo in uravnovešajo um in čustva.

– Meditacija v tišini.

URNIK

JOGA ZA ZAČETNIKE

Ponedeljek, ob 18:30h
Torek zjutraj, ob 8:20h
Četrtek, ob 18.30h

HATHA – KUNDALINI JOGA

Torek, ob 18:00

Ponedeljek in sreda, ob 6:00