+386 40 303 578

Dolnje Ležeče 19, 6215 Divača, Slovenija

Sledite nam
Zenja > Psihodinamska psihoterapija

Psihodinamska psihoterapija

z Martino Mihić od septembra 2018

Gre za celovit holistični pristop, kjer posameznik (v nadaljevanju klient) v odnosu s psihoterapevtom raziskuje in odpravlja vzroke svojih psiho-fizičnih težav ali psiholoških težav, ki so vezana na različna področja klientovega življenja (družina, služba, socialni stiki, itd). V ospredju je telesni vidik (telo, zaznavanje telesa, delo z dotikom, dihanjem, gibanjem); čeprav se poslužujemo tudi čustvenega, verbalnega in odnosnega vidika. Psihoterapevtski odnos nudi topel, varen in zaupen prostor za raziskovanje svojih zaznav, potreb in želja, ter predelavo svojih nezavednih vsebin, ki so pogosto vzrok klientovih težav. Psihoterapija ni samo proces odpravljanja težav, nudi tudi možnost za osebnostno rast, ki se kaže v boljši kvaliteti življenja.

KAKO POTEKA

Na prvem (uvodnem razgovoru) mi predstavite motiv vašega obiska, jaz pa vas podrobneje seznanim z načinom dela. Prvi obisk omogoča medsebojno seznanitev ter oceno možnosti nadaljnjega sodelovanja. Srečanja trajajo 50 min, enkrat tedensko. V kolikor se odločite, da želite vstopiti v psihoterapevtski proces vam priporočam vsaj 10 srečanj, na osnovi katerih lahko ocenite ali je vaša izbira prava. Začetna srečanja so namenjena podrobnejši anamezi (podatki o vašem zdravstvenem stanju, družinskem življenju, odnosni dinamiki, itd.) in postavitvi cilja psihoterapevtskega procesa. Terapevt vas spremlja na vaši poti k spremembam. Psihoterapevstki  proces od vas zahteva motivacijo in pogum, saj je srečevanje s svojimi vsebinami – s sabo,  lahko tudi naporno in boleče. Darilo na koncu te poti prinaša večjo povezanost s sabo, več lahkotnosti, energije, dobrega počutja in navdušenja nad življenjem. V procesu se držimo načela in principa: »To kar čutim, razumem,  lahko izrazim in živim!« Trajanje psihoterapevstkega procesa je odvisno posameznikovih potreb in želja po spremembi.

KOMU JE NAMENJENA

Vsem, ki potrebujejo pomoč in podporo pri razreševanju svojih težav in doseganju bolj kvalitetnega in radostnega življenja.

 

Psihoterapija je namenjena ljudem, ki imajo:

Psihosomatske motnje

Motnje spanja

Anksiozne motnje in panični napadi

Spolne motnje

Motnje osebnosti

Izgorelost

Težave v medosebnih odnosih (težko poskrbim zase, težko rečem NE, težko se izrazim, itd.)

Težave v službi, šoli (npr. koncentracija, storilnost,...)

Depresija

Slaba samopodoba in samozaupanje . . .

KONTAKT

Martina Mihić (psihodinamska psihoterapevtka in manualna terapevtka)

+386 (0)40 470 095  /  martina@sentoria.si

Martina Mihić

MARTINA MIHIĆ

Manualna terapevtka

Martina je izkušena in priznana manualna terapevtka, ki jo odlikujejo široka strokovna znanja in edinstvena zmožnost kombiniranja različnih terapij, ki so tako popolnoma prilagojene posamezniku in njegovim težavam. Martina je diplomirana fizioterapevtka in tudi specializantka psihodinamske psihoterapije. V zadnjem času pa raziskuje tudi področje psihosomatike, kjer ugotavlja, kako se psihični in vedenjski vzorci kažejo na telesu, ter obravnava različne bolezni hkrati s fizičnega in psihičnega stališča.