+386 40 303 578

Dolnje Ležeče 19, 6215 Divača, Slovenija

Sledite nam
 

Aktivnosti

POHODNIŠTVO

Preprosta in skrajno prijetna oblika rekreacije.

KOLESARJENJE

Kolesarjenje na Krasu vam nudi neomejeno možnosti raziskovanja izven prometnih cest.

JAHANJE

Edinstveno doživetje jahanja z Ireno Gubina vas bo naravnost navdušilo.

SUPANJE

Igrivi izleti s SUP – om po slovenski obali vas bodo naravnost očarali.

ODKRIJTE OKOLICO

Dostopnost kraja in razgibana okolica nudi obilo možnosti za izlete: ogled naravnih lepot Krasa in priobalnih mest, obisk kulturno-zgodovinskih spomenikov ali potepanje po raznoliki Sloveniji, za vsakogar se nekaj najde.

POHODNIŠTVO

Pohodništvo je ena najbolj priljubljenih oblik rekreacije na Krasu, saj vas čarobno barvit in razgiban Kras vabi v gibanje skozi vse letne čase. Za vas smo izbrali nekatere od pohodnih poti v okolici.
Nudimo vam tudi organizirane pohode.

UČNA POT ŠKOCJAN

dolžina in trajanje pohoda:  2 km / 1 ura

Učna pot Škocjan je približno dva kilometra dolga krožna pot, za katero potrebujemo približno slabo uro hoda ter športno obutev. Pohodnikom predstavi naravno in kulturno dediščino ter zanimivosti Krasa. Na učni poti nas vodi markirni znak v obliki kapljice, ki nas popelje po čudovitem parku okrog Velike in Male doline ter preko vasi Matavun, Betanja in Škocjan. Za boljše spoznavanje parka so med potjo postavljenje informativne table s spremnim besedilom, fotografijami ter ilustracijami. Ob poti nas spremljajo razgledi na sosednje hribe, udornice, ponikajočo reko Reko, prepadne stene, mlini na reki, brezno Okroglice, vaški kal ter kraška arhitektura. Učna pot se zaključi pred informacijskim centrom v Matavunu, kjer lahko kupite karte za ogled Škocjanskih jam in se tako spustite še v podzemlje Krasa. Park Škocjanski jam je od leta 1986 vpisan v seznam svetovne kulturne in naravne dediščine pod Unescom.

ŽIVI MUZEJ KRASA

dolžina in trajanje pohoda:  15 km /  3 ure

Ste pozabili glavne definicije kraških pojavov (vrtače, uvale, udorne doline, škrapljišča, brezna in seveda podzemne jame) in kako točno že izgledajo?

Znanje lahko doživeto obnovite v Živem muzeju Kras, kjer so pripravili tematske in čezmejne rekreacijske poti ter označene interesne točke. Območje je  zelo priljubljeno tudi med rekreativnimi tekači, kolesarji in sprehajalci. Živi muzej Krasa se razteza na površini 700 hektarov med Sežano, Lipico in bivšo slovensko-italijansko mejo, vzdolž povezovalne osi po stari avstro-ogrski cesti Sežana – Bazovica.

DIVAŠKI KRAS

dolžina in trajanje pohoda:  5 km /  2 uri

Na obrobju Divače, blizu križišča cest Koper-Ljubljana in Divača-Ilirska Bistrica je speljana naravoslovna učna pot, ki pohodnikom med potjo predstavi številne kraške pojave. Blizu križišča je postavljena informativna tabla z vrisano potjo. Od tu nas markacije popeljejo po slabih pet kilometrov dolgi poti na kateri srečamo kraške jame in udornice, ki so nastale z vdrtjem stropa jam, številne ptice, v poletnem času na razgretih skalah kuščarje ter zanimivo rastlinstvo. V pot lahko vključimo tudi ogled Divaške jame, ki jo je leta 1884 odkril domačin Gregor Žiberna. Če se ne odločimo za spust v jamo, se lahko sprehodimo do vhoda. Učna pot Divaški Kras spada pod lahke ture, zato je primerna za sprehod oziroma družinske izlete. Po sprehodu si lahko v Divači na železniški postaji ogledate muzejsko parno lokomotivo, v centru pa najstarejšo ohranjeno kraško domačijo iz 17. stoletja – Škrateljnovo hišo.

NAPOLEONSKA CESTA

dolžina in trajanje pohoda:  5 km /  1,5 ure

Sprehajalna pot Napoleonska cesta nas vodi od Občin do Proseka po dobrih pet kilometrov dolgi pešpoti. Začetek poti je pri Obelisku na Občinah, od koder imamo čudovit razgled na tržaški zaliv. Obelisk je simbol povezave med tržaškim pristaniščem in notranjostjo Avstro-ogrskega cesarstva. Poleg razgleda na celoten Trst nam sprehod po kraškem robu, visoko nad morjem ponuja tudi čudovit razgled na del istrske obale ter Tržič. Na zadnjem delu, za nekatere najlepšem delu, je narejen velik usek v skalo iz katerega je nastalo plezališče Napoleonica. Za plezalce je to zelo priljubljena točka, saj jim poleg izzivov v steni, nudi tudi čudovit pogled na morje. Ob vikendih je “Napoleonika” priljubljena točka za sprehode Tržačanov. Pot je makadamska, nezahtevna in tako primerna za vsakogar.

KOLESARJENJE

Kras nam s svojo raznolikostjo in razgibanostjo terena nudi neomejeno možnosti kolesarjenja izven prometnih cest. Množičnost stezic, makadamskih poti in gozdnih cest se zdi kot pravi labirint po katerem raziskujemo zanimivosti te kamnite pokrajine. Na izletu vas lahko vodijo izkušeni kolesarji, ali pa se nanj odpravite sami, opremljeni z zemljevidi, opisi poti in drugimi pripomočki potrebnimi za kolesarsko popotovanje.

Možen je najem koles in organizacija vodenih kolesarskih izletov do 30 ljudi.

Povprašajte nas za ponudbo.

JAHANJE

Edinstveno doživetje jahanja z Ireno Gubina vas bo naravnost navdušilo. Čudovita trenerka in raziskovalka konj vas bo na preprost način popeljala v jahanje skozi celostno razumevanje, vpogled in občutek za vodenje in komunikacijo s konjem, kar prispeva k uspešnejšemu jahanju.

KONTAKT

Irena Gubina
+386 (0)41 220 332 /  info@irenagubina.net

Jahanje za otroke

–  vodeno jahanje za otroke

–  spoznavanje konja

–  vzpostavljanje stika

–  telovadba na konju

Skupinske delavnice s konji

–  delavnice za skupine otrok, ki so prvič v stiku s konji

–  spoznavanje konja

–  jahanje in telovadba na konju

–  igre s prostimi konji

Začetni tečaj jahanja in spoznavanja konj

Jahači začetniki spoznajo konjevo obnašanje, oskrbo konja, osnovno komunikacijo med konjem in človekom in osnove jahanja na lonži.

Nadaljevalni tečaj jahanja

Učenje samostojnega jahanja po programih konjeniške akademije, učenje občutljive in jasne komunikacije, spoznavanje osnov različnih tehnik treniranja konj.

Učenje principov klasične dresure

–  višji nivo jahanja

–  učenje elementov klasične dresure na tleh in v sedlu

Jahanje v naravi

Eno ali večurno jahanje v naravi za izkušene jahače.

Izkustvena delavnica “Pegazov dotik”

za posameznike ali skupine po metodah terapij s pomočjo konja

Delavnice samospoznavanja za vse, ki bi želeli s pomočjo konj do boljšega razumevanja sebe in hkrati odkrivati konstruktivnejše načine odzivanja na življenske izzive.

SUPANJE

Oddaljenost: 35 km oz. 25 min vožnje

Igrivi izleti s SUP-om po slovenski obali vas bodo naravnost očarali. Dvo in pol urna potovanja po morski gladini, kjer si boste iz druge perspektive ogledali najlepše točke naše obale.

PUSTOLOVSKI PARK POSTOJNA

Oddaljenost: 25 km oz. 20 min vožnje

Pustolovski park Postojna vam ponuja edinstven, prvinski in vznemirljiv sprehod med gozdnimi krošnjami kjer boste preizkušali svojo iznajdljivost, pustolovski duh in doživeli prav poseben dan.

Vse mlade in mlade po srcu čaka gozdna avantura, ki jo sestavljajo mostovi, lestve, mreže, vrvi, žice … preko katerih se boste povzpeli ali pa kar zapeljali z ene dogodivščine na drugo.

PIŠITE NAM