+386 40 303 578

Dolnje Ležeče 19, 6215 Divača, Slovenija

Sledite nam
 

Znamenitosti Slovenije

ODKRIJTE OKOLICO

Dostopnost kraja in razgibana okolica nudi obilo možnosti za izlete: ogled naravnih lepot Krasa in priobalnih mest, obisk kulturno-zgodovinskih spomenikov ali potepanje po raznoliki Sloveniji, za vsakogar se nekaj najde.

JAMSKI SVET

Oddaljenost: 2 km oziroma 20 minut hoje ali 5 minut vožnje

 

Ali ste vedeli, da je v Sloveniji do danes znanih več kot osem tisoč kraških jam in brezen?  Le malo kje po svetu smo priča tako visoki koncentraciji podzemeljskega sveta.

 

Najznamenitejše kraške jame v Sloveniji so Škocjanske jame, vpisane v seznam svetovne naravne dediščine UNESCA, Postojnska jama, ki velja za najbolj obiskano jamo v Evropi , Križna jama s podzemnimi jezeri in najstarejša turistično urejena jama Vilenica pri Lokvi.

PREDJAMSKI GRAD

Oddaljenost: 25 km oziroma 20 minut vožnje

Visoko v steni, le 9 kilometrov oddaljen od Postojnske jame, stoji Predjamski grad. Predjamski grad je s svojo 123 metrov visoko lego v skalni steni in skrivnostnimi podzemnimi rovi res nekaj posebnega. Navduši nas prepletenost naravne jame in zidovja, ki je delo človeških rok.

KOBILARNA LIPICA

Oddaljenost: 9 km oziroma 10 minut vožnje

Kobilarna Lipica je rojstni kraj lipicancev. V enkratnem naravnem okolju, sredi pravljičnih travnikov vas bodo pričakali čudoviti beli konji, ki vas bodo nedvomno očarali. Najlepše jih je videti, ko v čredi graciozno dirjajo po pašnikih, zanimiv pa je seveda tudi obisk kobilarne in predstave klasične šole jahanja.

ŠTANJEL

Oddaljenost: 25 km oziroma 25 minut vožnje

Štanjel je eno najbolj slikovitih in najstarejših naselij na Krasu. Grad Štanjel s prelepim Ferrarijevim vrtom, ki ima status krajinskega parka vas bo naravnost očaral. Uredil ga je Maks Fabiani in velja za eno najlepših parkovnih ureditev iz časa med obema vojnama. Čudovit, a pozabljen kotiček.

MEDITERANSKA MESTA

Oddaljenost do Kopra: 35 km oziroma 20 minut vožnje

Zenja se nahaja le streljaj od morja in mediteranskih mest. Obiščite romantično mestece Piran na polotoku, saj je eno od najlepših slovenskih mest. Mesto slavnega skladatelja Giuseppeja Tartinija je prežeto z glasbo, gledališčem, muzejsko in galerijsko kulturo. Iz mesta se odpravite še v Sečoveljske soline, čarobno solinsko pokrajino ter v Izolo in Koper, ki vas privabljata s svojimi edinstvenimi srednjeveškimi mestnimi jedri.

LJUBLJANA

Oddaljenost: 75 km oziroma 45 minut vožnje

Čudovito staro mestno jedro s svojo baročno-secesijsko arhitekturo, kjer na vsakem koraku vidimo pečat arhitekta Jožeta Plečnika. Ogledate si ga lahko peš, z gradu ali z vožnjo po reki Ljubljanici. Na sprehodu ob Ljubljanice se ustavite na kavici in obvezno obiščite tržnico.

BLED

Oddaljenost: 120 km oziroma 90 minut vožnje

Bled z pravljičnim blejskim jezerom sodi med najlepše slovenske naravne bisere. Obkrožen je z mogočnimi planotami in visokimi gorami. Posebnost Bleda je jezero z otokom z cerkvijo Marijinega vnebovzetja, do katere vodi 99 stopnic. Do otočka vas prepeljejo čolnarji na tradicionalnih, doma izdelanih pletnah, ki so blejska posebnost. Nad jezerom se dviga Grajski grič s čudovitim srednjeveškim gradom, s katerega je čudovit pogled na jezero in okoliške planote.